HTML

Üzenet Gógánfárúl

Üzenet Gógánfáról, kis embertől a nagy világnak, onnan, hol vármegyéink összefutnak, a falu, aminek két vasúti megállóhelye van, és egy pályaudvara, miknek szerénységből idegen falvak neveit adták. Egy egykori magyarlakta falu, a volt Magyar Királyságban, melynek fejéről leesett a korona (má azé annyira nem király), az egykori Zala vármegyében, a Marcal partján. Há persze, ho' nem a falurú fog szóni, te! De hát ezt ugy köllött bevezetnyi, hogy kultúrális pesti meg amerikás fejénrép is megértse! Vótá mán Gógánfán? Nem mi? Azt hiszed, azt hittem, hogy azt hiszed, hogy nem hiszem, hogy tudod?! Gondúkodnya köllene, nem e'hinni minden végbélterméket, amiket ilyen hüle naplókban írnak le!

Friss topikok

Linkblog

Az egerek összesküvése, kígytámadás, és UFÓ leszállóhely az ablakom alatt.

2009.11.20. 20:07 :: Cellbuborék

Legutóbb már feszegetni kezdtem, hogy az egerek valószínűleg szervezkednek. Nos, én az alábbi szerint képzelem el. Tudvalevő, hogy a híradó nézése közben határozott véleményt nyilvánítok ki meglehetősen hangosan, különösképp, ha a kormány legújabb böszemeségéről van szó, vagy "szenvedélyes" mellébeszélést mond a Bajnai vagy a Gyurcsány, vagy ha csak egyszerűen a mocskos kommunistákat éltetik. Mivel feltételezhető, hogy a kormánynak beépített titkosügynökei vannak, s mivel semely ember nem vállalhat nyilvánosan ilyet, ezért elképzelhető hogy rágcsálókat, például egereket használnak. Úgy képzelem el a dolgot, hogy a főegér nagy füleit a padlás földjéhez szorítja, ami alatt én a szobában modnom a gondolataimat cifrán, diktálja a másodegérnek, aki papírra veti, majd a harmadik egér szalad le, és közli a vörös kandúrral, az pedig a kormánnyal. Ez megmagyarázná, miért hallatszik papírzörgés a padlásról, miért futkoznak az egerek, és hova tűnik el a kandúr napokra.

És a kígyó. Ez esetben begyó, mert be ugyan bement, kifelé már csak erőszakkal volt hajlandó. Tudvalevő, hogy verandánk nem rendelkezik alapozással, így az idők során bizony középen elrepedt rendesen. A repedés ugyan nem jelentős, mégis egy kisebb szőnyeggel takartuk le azt. Mivel eső esetén a csapadék bever a kőre, ezért legtöbbször a repedés bizony átnedvesedik. Azt meg ugye nagyon kedvelik a kígyók és békák. Így egyik délután - valamilyen előre ki nem tervelt megfontolásból - felszedtük a szőnyeget, smit láttunk ... amit én legutóljára a Kisherceg című könyv rajzán. Azon a rajzon uyganis a kisherceg azt rajzolta le, hogy egy óriáskígyó egyben lenyelt egy elefántot, s az a kígyóban erősen kidudorodik, melyet a többiek kalapnak néztek, s nem hitték el, hogy kígyó. Tehát az összetekeredett kígyó épp egy egész, élethű, óriási békát próbált - természetesen - egészben lenyelni. Alaposabb tanulmányozás után megállapítottuk, hogy a kígyó alatt még egy másik béka is megbújt! Vagyis a kígyó hosszú lakhatásban bízva még élelmet is betárolt magának a nehezebb napokra! Persze azonnal hoztam a fényképezőgépet, de a lencse láttán a kígyó elszégyellte magát, s úgy csinált, mint ha mi se történt volna, kiköpte a békát. Sőt, arról valószínűleg sejtése sem volt, hogy a padláson még egerek is - ami másik csemegéje - vannak. Három egér, egy kígyó, két béka, s még egy utóbb talált béka ... Ezek bizony szervezkednek!

Jöjjenek hát az UFÓ-k. Illetve ne, ne jöjjenek!Bár a nevem már biztos a listájukban van. Történt ugyanis egy éjjel, hogy meglehetősen későn feküdtem le, s bizony csak öt óra felé aludtam el, s nagymamám pedig már hat órakor felkel. Tehát egy óra volt az az időtartam, ami alatt mindenki figyelem nélkül nyugodott az ágyban. Nem tartjuk valószínűnek, hogy idegen ember jött volna be hozzánk, s az sem értjük miért is tette volna ezt. A virágoskert az ablakom előtt ugyanis le volt tarolva, de úgy tövig, s az összes virágnak nyoma veszett. A rejtélyt fokozza, hogy az eset a kutyánk fekhelye mellett történt, ő bizonyára felébredt volna az idegenre, azt pedig nem feltételezzük, hogy ő falta fel a virágokat. Nevezhetjük ezt tehát az ELSŐ GÓGÁNFAI GABONA ... izé VIRÁGOSKERTKÖRNEK! Sajnos elfelejtettem ellenőrizni, hogy a pusztítás nyoma kirajzolhat-e bármiféle mintát :( Arról nem is beszélve, hogy egyszer a 8801-es számú vonat zalagyömörői áthaladásakor egy szellemet fényképeztem le a vonat mellett, s Hetyefőn pedig valódi REPÜLŐ CSÉSZEALJAT.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://czellbuborek.blog.hu/api/trackback/id/tr471540498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása