HTML

Üzenet Gógánfárúl

Üzenet Gógánfáról, kis embertől a nagy világnak, onnan, hol vármegyéink összefutnak, a falu, aminek két vasúti megállóhelye van, és egy pályaudvara, miknek szerénységből idegen falvak neveit adták. Egy egykori magyarlakta falu, a volt Magyar Királyságban, melynek fejéről leesett a korona (má azé annyira nem király), az egykori Zala vármegyében, a Marcal partján. Há persze, ho' nem a falurú fog szóni, te! De hát ezt ugy köllött bevezetnyi, hogy kultúrális pesti meg amerikás fejénrép is megértse! Vótá mán Gógánfán? Nem mi? Azt hiszed, azt hittem, hogy azt hiszed, hogy nem hiszem, hogy tudod?! Gondúkodnya köllene, nem e'hinni minden végbélterméket, amiket ilyen hüle naplókban írnak le!

Friss topikok

Linkblog

Zala szabadcsapata című készülő háborús vígjáték-filmem

2010.04.10. 23:24 :: Cellbuborék

Mostanában sok filmet néztem, s úgy döntöttem, én is nekifogok egy film elkészítésének. A jeleneteket Gógánfán készülök felvenni, néhány jelenetnél pedig - amelyeknél harci járművek és katonák vannak - a számítógépes játékokkal szeretném vegyíteni a filmet.

Szereplők: András (Bolla András), Milán (Simonyai Milán - tízéves unokaöcsém), Zordon (majd akit sikerül rávenni a szerepre), falusiak (majd akik elvállalják :)

Íme a történet eleje:

1945-öt írunk. Kétségbeesetten szalad egy futár a falu határában, miközben "Gyünnek a ruszkik!" mondatot ordítja, többször ismételve. Eközben András és Milán vezetésével megtartja a Titkos Ellenálló Szabadcsapat tizedik gyűlését. A szervezet mindössze a fenti tagokból áll, létezése pusztán formaiság, tevékenysége abból áll, hogy a fából készült búvóhely másik termében a tüzifa alatt fegyvereket őriznek, s várják a pillanatot, hogy azokat valakik ellen felhasználhassák. A gyűlés persze sikeresen lezárul. Közben a futár az említett személyekhez ér, és nyomatékosan felhívja a tagok figyelmét az orosz csapatok közeledésére, s hogy mielőbb bújjanak el. András és Milán egy titkos búvóhelyre menekülnek (a szerepet egy disznóól játsza). András nem bírja tétlenül végignézni, amint a falut megszállja az ellenség, fegyverbe kívánja szólítani a falu népét, hogy szabadcsapatot alakítva védjék meg a falut, s kiáltsák ki független államnak. Így is lesz, a fegyvereket kiosszák a népnek, Zordon, a gonosztevő azonban felszólítja őket a tevékenység befejezésére, sőt: jelentős jutalmat ígér, ha belépnek a Vörös Hadseregbe. András és Milán hazaárulónak kiáltják ki Zordont, és elkergetik. Előbbi két szereplő kidolgozza a haditervet, miközben Zordon tudomására adja az ellenségnek, hogy a falunál partizánokra számítsanak. Másnap reggel orosz repülők kezdik bombázni a falut. A bombázás miatt billegnek a lámpák, hull a por a plafonról. A bombázás nyomaiként pedig felvételek jellenk meg a falu romos, összedőlt házairól. Emiatt a nép rátör a felkelés vezéreire, amiért ilyen meggondolatlan háborúba sodorták őket, mivel az ellenség a várt szárazföldi támadás helyett a légit választotta, holott a falu nem erre készült fel. Dulakodás tör ki, s közben elsül egy fegyver, ami épp egy arrajáró repülőt talál el. A gép így lezuhan, s a felkelők ujjonganak, a repülővel ugyanis jelentős erő birtokában lesznek az ellenséggel szemben. Milán felszáll a repülőgéppel, majd András a padláson, a nyílásnál várja egy puskával a gyalogságot. Hirtelen ki kell mennie a pottyantósra, ezért leszalad az illemhelyhez, ezt azonban észreveszi egy orosz katona a már megérkezett hadseregből. A katona ráront a budira, András azonban közli, még nem végzett, ezért a katona türelmesen vár a klotyó előtt hosszasan, majd András kijön. A ruszki katona bekéretőzik elvégezni a dolgát, mire András rázárja az ajtót..

Egyenlőre ennyi...

Szólj hozzá!

Címkék: film második zala háború vígjáték háborús ruszkik világháború oroszok kommunisták kgst szovjetúnió gógánfa

A bejegyzés trackback címe:

https://czellbuborek.blog.hu/api/trackback/id/tr801910821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása