HTML

Üzenet Gógánfárúl

Üzenet Gógánfáról, kis embertől a nagy világnak, onnan, hol vármegyéink összefutnak, a falu, aminek két vasúti megállóhelye van, és egy pályaudvara, miknek szerénységből idegen falvak neveit adták. Egy egykori magyarlakta falu, a volt Magyar Királyságban, melynek fejéről leesett a korona (má azé annyira nem király), az egykori Zala vármegyében, a Marcal partján. Há persze, ho' nem a falurú fog szóni, te! De hát ezt ugy köllött bevezetnyi, hogy kultúrális pesti meg amerikás fejénrép is megértse! Vótá mán Gógánfán? Nem mi? Azt hiszed, azt hittem, hogy azt hiszed, hogy nem hiszem, hogy tudod?! Gondúkodnya köllene, nem e'hinni minden végbélterméket, amiket ilyen hüle naplókban írnak le!

Friss topikok

Linkblog

Engedély kérése az Oktatási Minisztériumtól újféle nyílászárók használatára

2010.04.15. 22:57 :: Cellbuborék

Mélyen tisztelt jóságos oktatási miniszter úr nagysága!

Mint azt tudják, az önkormáyzatok anyagi megszorítása következtében szerény városunk kénytelen szűkösen gazdálkodni a pénzéből, s mivel más lehetőséget nem látunk, költséghatékony alternatív berendezések után kellett néznünk. Bizonyára elsőre igencsak furcsán fog majd hangzani, elsősorban a város többi iskoláinak, amelyekben valamilyen hibaszázalék folytán nincs szükség ilyen intézkedésekre (s jogosan merülhet fel bennünk, hogy az ő támogatásukra szánt összegeket tőlünk veszik el), de kellően nyomós érveink vannak a bevezetendő új rendszer mellett. Korábban kísérleteztünk a tető felújításnak elhanyagolásával, de a hatóságok az iskola falának körbeszalagozására köteleztek, s több ezer forintba került a szalag meg a karrók. Egy svájci kutatóintézetet kértünk fel az alternatív energiaforrások felkutatására, ők először napelemet, szélerőműveket és geotermikus energiaforrásokat kínáltak, de miután közöltük velük a befektetésre rendelkezésre álló összegünket, végül a FensterScheibeBrett (röv. FSB) technológia mellett döntöttünk. A lényege az, hogy a szokásos üveg helyett egy nagyon különleges tölgyfa deszkát használunk az ablaktáblában. Ezzel számos gondot megszüntetünk: nem süt a diákok szemébe a nap, több évtizedig nem kell ablakot tisztítani, és még szellőztetni sem, mivel félig átereszti a hideget. A beruházással egyidejűleg a diákok egészségét is óvni szeretnénk, mivel így több friss levegőhöz jutnak. A csere is sokkal olcsóbb, mivel egyrészt a deszka törötten is ugyan olyan jó, másrészt törés esetén össze lehet ragasztani. Fenntebb felsorolt érvek alapján megkérjük a mélyen tisztelt jóságos oktatási miniszter úr nagyságát, hogy anyagi támogatással segítse beruházásunk megvalósítását, s továbbiakban az egész iskolára kiterjesztését.

 

Köszönettel: Tél József

A Szemöldöki Borjú Gondozó iskolaigazgatója

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://czellbuborek.blog.hu/api/trackback/id/tr831925118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása