HTML

Üzenet Gógánfárúl

Üzenet Gógánfáról, kis embertől a nagy világnak, onnan, hol vármegyéink összefutnak, a falu, aminek két vasúti megállóhelye van, és egy pályaudvara, miknek szerénységből idegen falvak neveit adták. Egy egykori magyarlakta falu, a volt Magyar Királyságban, melynek fejéről leesett a korona (má azé annyira nem király), az egykori Zala vármegyében, a Marcal partján. Há persze, ho' nem a falurú fog szóni, te! De hát ezt ugy köllött bevezetnyi, hogy kultúrális pesti meg amerikás fejénrép is megértse! Vótá mán Gógánfán? Nem mi? Azt hiszed, azt hittem, hogy azt hiszed, hogy nem hiszem, hogy tudod?! Gondúkodnya köllene, nem e'hinni minden végbélterméket, amiket ilyen hüle naplókban írnak le!

Friss topikok

Linkblog

Az óraátállításról

2010.03.27. 15:15 :: Cellbuborék

Most vasárnap eljön életünk legborzasztóbb évenként ismétlődő, elkerülhetetlen és értelmetlen eseménye: az óraátállítás. Kinek jó ez? A válasz egyszerű: senkinek. Gyakorlatilag az az elmélet lényege, hogy keljünk fel egy órával korábban, mert így alacsonyabb lesz a villanyszámla. Vagyis: feláldozzuk saját egészségünket csekély pénz cserébe, úgyis mondhatjuk, hogy az emberiség helyett a gépek javát szolgáljuk. S ugye azt tartják, hogy a pénznél vannak értékesebb dolgok, amiket nem lehet megvásárolni, ilyen például a bolgogság, a szeretet vagy épp az egészség. Akik ezt bevezették, nyilvánvalóan emberiségellenes cselekedetet hajtottak véghez, s a legszigorúbban kellene fellépni ellene. Az LMP (Lehet Más a Politika) - melyet ugyan nem tartok sokra a nép butaságára építő neve miatt - mivel magát emberpártinak hirdeti, elvárom tőlünk, hogy az országgyűlésbe jutva fellépjenek ezen igazságtalanság ellen. Az általános ellenérv az, hogy számtanilag az intézkedés indokolt, hisz a télen kapott egy óra alvást most tavasszal visszaveszik. Igen, csakhogy az ember nem gép...

Az iskola egyébként is jóval korábban kezdődik, mint azt a serdülők szervezete igényelné. Épp ezért az iskola hatásfoka alacsony, mivel a diákok többsége többé-kevésbé fáradt, a szóbeli magyarázatokat képtelenek megjegyezni, ezért vázlatírásra van ugye szükség, ami kipihent tanulók esetén bizonyos esetekben fölöslegessé is válhatna.

Mindezek miatt én meghirdetném a "Kelj fel egy órával később!" ellenállómozgalmat, melynek lényege, hogy a nyári időszámítás ellenére mindenki a téli szerint járna dolgozni/iskolába. Sok mindenért szoktak tüntetni, munkát beszüntetni, ez azonban mindannyiunk érdeke lenne. Egyedüli tiltakozók a koránkelő "pacsirta" típusú emberek lehetnének, de miért alkalmazkodjunk mindig hozzájuk? Minden munka eddig is mindig reggel kezdődött, itt az ideje, hogy az "éjjeli baglyok" is hatalomhoz jussanak.

Persze ez csak az elméletem, ha ezt valaha valaki megvalósítaná, és elnyomó rendszer lenne belőle, mint például a kommunizmus, ne tessék engem hibáztatni: nem gondoltam én sem teljesen át ezt a dolgot :)

Szólj hozzá!

Címkék: óra időszámítás óraátállítás nyári téli óra átállítás átállítás idószámítás

A bejegyzés trackback címe:

https://czellbuborek.blog.hu/api/trackback/id/tr751872951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása